Foarte popular pe wall-urile și instastory-urilor fetelor este citatul lui Coco Channel care spune „Cu cât bărbatul este mai prost, cu atât pretențiile lui față de femeie sunt mai mari!”.  De fiecare dată când îl vedeam îmi părea dubios iar acum în sfârșit știu și de ce.

În cazul în care sunteți pasionați de fizică și de Einstein știți că atunci când a demonstrat teoria relativității restrânse a plecat de la două terorii care se credeau adevărate dar una dintre ele atunci când a fost dusă la extrem a devenit falsă.

Mai avem un alt citat de-al lui care zice că două lucruri sunt infinite: universul și prostia omenească și dacă încercam să ducem la extrem spusele lui Coco Channel atunci rezultă că un bărbat infinit de prost ar avea pretenții infinite față de femeie. Eu nu pot să fiu de acord cu acest lucru. Un bărbat dacă ar fi infinit de prost nu ar putea avea pretenții infinite, mai mult acesta ar fi un geniu. Un bărbat cu pretenții infinite ar fi trebui să fie creativ, ceea ce nu putem spune despre unul prost.

Tot Einstein a spus că cea mai mare forță din univers este iubirea și cum universul este infinit și această ar trebui să fie infinită. Dar o iubire infinită doar pe o axă nu poate fi decât o rază pierdută în neant, o singură linie în imensitatea spațiului și a timpului ce noi îl denumim univers. Cu toții știm că dacă avem o rază putem trasa un cerc sau aceasta poate face parte dintr-o sferă. Astfel atunci când spunem că iubim nu ar trebui să implicăm doar o anumită persoană, iubirea ar trebui să fie o stare de fond. Mai mult, ne-am obișnuit ca timpul să fie cel care ne spune pe cine iubim. Fără să ne dăm seama, avem un grafic cu partenerii noștri, pe o axă fiind timpul iar pe cealaltă cât de mult i-am iubit! Asta nu e iubire.

Știu că pare foarte ciudat dar să iubești o singură persoană este un lucru toxic care niciodată nu a făcut bine nimănui. Și acest lucru ne este insuflat de două milenii de când religiile cu un singur Dumnezeu câștiga teren. Gândiți-vă cum ar fi lumea dacă fiecare ar avea Dumnezeul lui. Fanaticii religioși n-ar mai există, la fel și crimele în numele religiei.

Un exercițiu foarte bun ar fi să vă imaginați că sunteți bolnavi și că va doriți să vă însănătoșiți. O gândire pozitivă de fiecare dată ajută și într-un fel parcă le comandați celulelor ce să facă. În acest caz, dacă ne raportăm la acestea, noi putem fi asociați cu Dumnezeu. Cum populația unei specii este infinită și fiecare individ raportat la corpul său poate fi Dumnezeu putem spune că numărul zeilor ar trebui să fie infinit.

Esența noastră este iubirea infinită într-un spațiu și timp finit dar imaginați-va că noi nu suntem făcuți doar din materie, și energia spiritelor noastre este mult mai ușor de amestecat decât în lumea materială, în care atomii refuză să se contopească. Imaginați-vă apoi că vom trăi veșnic într-un spațiu infinit. Ați putea sta într-un punct fix sau ați călători prin întregul univers?

0 0 vote
Article Rating
Share: