De ce bărbații excelează în orice, pe când femeile sunt în medie mai bune ca aceștia?

De multe ori îmi pun câte o întrebare, îmi dau seama care este răspunsul dar îmi vine foarte greu să demonstrez acest lucru. Am avut o discuție cu un prieten bisericos, extraordinar de bun în ceea ce face dar și acel tip de persoană care nu acceptă anumite argumente ca fiind general valabile decât dacă își dă și el acordul. Ca un judecător, care în lipsa unor legi clare, acesta scotea pur și simplu unele argumente din dezbatere. Subiectul a fost următorul. De ce femeile deși iubesc cu mult mai multă putere decât bărbații, sunt depășite de aceștia în partea de sus a clasamentului. Argumentele mele au fost simple la început. Dumnezeu este bărbat în toate religiile, Iisus a fost bărbat și iubirea lui pentru omenire nu a avut margini. În fine discuția a continuat timp de vreo două ore în pauzele shootingului până când tot el îmi servește următorul argument. Duhovnicul meu, le vorbește enoriașilor – Veniți la mama! Adică mamele iubesc mai profund. Atunci l-am întrebat dacă un preot împărtășește mai multă iubire decât o mamă căreia i se adresează iar răspunsul a fost afirmativ. În acel moment, singur și-a dat seama că aveam dreptate.

Apoi îmi vine în minte următoarea teorie. Femeile se maturizează mult mai repede. Nu știu de ce, dar sigur nu mă contrazice nimeni când spun asta. Din tot ce am citit, din fotografii, din pictură am observat că puritatea artistică da mult mai multă valoare unei lucrări decât perfecțiunea tehnică iar când amândouă sunt prezente se nasc capodopere. Acum urmează partea în care vorbesc de mine. Sunt un bărbat de 35 de ani, cu 3 copiii, fotograf și pasionat în a înșirui cuvinte pe ecranul telefonului. Plec când vreau, mă văd cu cine vreau, fac ce vreau, precum un copil de 17 ani. Dar în același timp am experiența celor 35 de ani și iubirea copiilor mei. Asta mă face genial! Cum am spus și în alte dăți, sunt fotograful care nu face poze, scriitorul care nu scrie, amantul care nu face sex și tatăl care copilărește. Dar în acest cadru atunci când creez mă consider cel mai bun fotograf, cel mai bun scriitor și cel mai bun tată!

Astfel revenind la obsesia mea! Femeile nu excelează pentru că ele, undeva pe drum, își pierd acea puritate în gândire. Minusul lor este exact ce ne reproșează la nesfârșit. Maturizarea duce la mult lucruri bune dar și la moartea creativității.

 

0 0 vote
Article Rating
Share: