Fără a avea legătură cu articolul, fotografia ce îl însoțește este făcută in mod manual, precum majoritatea celor surprinse de mine.
Ministerul Învățământului a lansat o nouă serie de manuale școlare.

Ieri, cu ocazia Sfintei Mării, parlamentarii s-au gândit că românii, aflați la petrecerile Măriilor, nu se vor revolta atât de tare și au anunțat că părinții mai au de cumpărat și manualele de dirigenție respectiv de purtare.
Rid Abok este autorul celor două. El ne spune motivele pentru care a redactat manualele: În primul rând aceste manuale sunt cele mai ușor de citit dintre toate și vor fi cumpărate o singură dată și folosite până în ultima zi de liceu. Continuă, spunând că în lipsa lor, copiii și-ar pierde încrederea în aceste două materii, mai ales acum când și sportul are manual. Dacă au nevoie de manual să învețe să meargă, cu siguranță vor avea nevoie instrucțiuni clare pentru a sta cuminți în bancă. În plus elevii nu știu care este procedura corectă pentru a motiva absențele sau pentru organizarea balurilor și a banchetelor.
Am încercat să vorbesc și cu elevii dar numai Cotoci Lara a vrut să poarte o discuție cu noi. Această este foarte revoltată. Este sigură că doar ea le va citi iar restul colegilor vor avea de unde să copieze la extemporale.
Fără a avea neapărat legătură cu cele două manuale, studenții de la facultățile de sport au anunțat că vor ieși în stradă. Aceștia se chinuie cu xeroxuri sau cu fotografiile făcute la cursuri după celebrele prezentări în PowerPoint. Și ei își doresc manuale de sport. Nu au noroc nici cu manualele de purtare și dirigenție, aceste discipline lipsind din programa învățământului superior. Pentru unii creditele la purtare i-ar putea trece anul, să nu mai spun de marea șansă pe care o au studentele care își doresc o idilă cu dirigu’ !!

0 0 vote
Article Rating
Share: