Playstation 4 vs Xbox One

Ca orice gamer căruia i se ivește oportunitatea, în urma unei accidentări ce m-a ținut 3 luni la pat, nu am stat prea mult pe gânduri și am cumpărat o consolă.
Dilema majoritatii celor care urmează să aleagă una dintre părți am avut-o si eu. Nu am știut ce să aleg: PS4 sau Xbox One. După câteva discuții m-am hotărât la variantă Pro de la PS4, în primul rând datorită posibilităţii de a pune ochelarii VR și în al doilea rând pentru procesorul care are putere aproape dublă față de variantă originală și de aici posibilitatea de 4k sau hdr. În scurt timp îndemânarea mea a crest în ceea ce privește shooterele și următoarea dorință a fost Halo, joc exclusiv pentru Xbox. Varianta S sau Slim nu am găsit-o în magazine, rafurile acestora fiind goale în perioada sărbătorilor.
Un lucru despre care nu știam, atât în cauzul PS4 cât și Xbox One, este că pentru a te juca online ai nevoie de un abonament. Acesta însă vine cu avantajul de a descarca gratuit câteva jocuri în fiecare lună. Acum apare partea interesantă: chiar dacă Xbox e produs de Microsoft, firmă cu foarte mulți angajați români, abonamentul Live Gold nu este valabil în România.
Am setat consola după care am vrut să activez codul cumpărat (ambele din MediaGalaxy) pentru 3+1 luni de abonament. Codul la prima vedere părea valid dar in momentul activarii primeam o eroare. După o scurtă documentare am văzut că trebuie introduse datele unui card iar balanța din contul Microsoft să fie zero. Cum nu aveam nimic de plată am introdus datele cardului și am încercat din nou să activez abonamentul, dar tot nu a mers. Atunci am zis să las pe mai târziu și m-am pus pe navigat prin meniuri. Când am văzut reclama cu membership cu doar 1 liră în prima luna nu am stat prea mult pe gânduri și am urmat pașii: era nevoie din nou să adaug datele cardului; completez numărul , numele, prenumele etc și văd că la adresă puteam alege doar uk, introduc o adresa, dar îmi cere și cod poștal de uk, caut repede unul, urmez pașii și plată e făcută. Merg pe pagina de membru să descarc jocurile gratuite din luna respectivă. Cele de xbox one le-am putut descărcă dar pe cele de 360 nu – primeam o eroare în care eram atenționat că oferta nu e valabilă în regiunea mea-. În pachetul cumpărat am primit și două jocuri ce puțeau fi descărcate online dar la introducerea lor primeam aceeași eroare. Am zis că e o problemă temporară și m-am bucurat de seria Halo o perioadă. După 2-3 săptămâni întru pe chatul de suport al xboxului. Urmează o discutie destul de lungă la finalul careia, domnișoara cu care am discutat mi-a zis că trebuie să expire abonamentul pe luna respectivă și abia după pot adaugă un alt cârd și tot atunci vor funcționa și codurile pt jocuri. Mi-a schimbat și adresa într-una de România si a rămas să încerc iar la finele primei luni de abonament. Aștept degeaba… tot nu îmi merg codurile. Mi-am zis că asta să fie pierderea mea și am ales să fac plata online pe un an de abonament. Totul în regulă… plata este făcută și când să fac download la Rayman Origins… altă eroare. Din nou intru pe suport iar după câteva ore operatoarea găsește problema. Eram din România și în România nu se pot folosi serviciile xbox live. Foarte mirat întreb de ce se vinde consola în România și îmi răspunde că pentru single player. Am intuiția să întreb de ce există jocuri exclusiv multyplayer care se vând în România. Nu știe să mi răspundă iar când am întrebat de ce poți face plata din țara noastră la un serviciu care nu este valabil aici mi-a răspuns că îmi voi primii banii înapoi. Am hotărât sa păstrez Xbox One doar pentru jocurile Kinect, Halo si alte cateva jocuri single player.
Sfatul meu este sa le cumperi pe amandoua, asa te poti bucura si de jocurile exclusive atât pentru una, cât şi pentru cealalta, de reducerile care apar la jocuri atat online cat si in magazine si de ocaziile de pe olx, dar şi de faptul că dacă vă bateţi putin capul puteţi avea 9 jocuri pe luna de pe cele doua abonamente. În ceea ce ma priveşte, înca 2 luni nu pot schimba adresa pe alta regiune din cauză că region migration se poate face doar o data la 3 luni.
In cazul in care serviciul Live Gold poate fi cumparat in Romania atunci cand cititi articolul, mai am de precizat şi că am realizat că nu imi place controlerul de la xbox deoarece este asimetric si prea mare şi aş fi preferat să aibă baterie reincarcabila. De asemenea, designul consolei este urat, iar acesta se incalzeste foarte tare. Acestea sunt opiniile mele, fără a fi deloc subiectiv.


0 0 vote
Article Rating
Share: