Am dat jos 45 de kilograme, m-am înălțat 5 cm și am scăpat total sau parțial de o serie de afecțiuni. Asta la 35 de ani.
Totul a început acum 5 ani când m-am lăsat de fumat. Aveam aproximativ 110 kg și mi-a fost frică să nu mă îngraș mai tare. Atunci am hotărât să merg la sală, iar partea de cardio credeam că e alegerea potrivită. La început mergeam câte 15 minute iar după scurt timp am început să alerg câte o oră dimineață și o oră seară, în fiecare zi… dar pe bandă. Așa a apărut prima problemă. Din cauza burții care îmi trăgea de coloană, fără a avea susținere în mușchii lombari, am ajuns să o tasez. Nu mi-am dat seamă imediat decât de faptul că mă durea spatele. Din cauza flexibilității sale, banda de alergat nu trebuie folosită de persoanele supraponderale. M-am oprit din făcut sport iar în următorii doi ani și jumătate am pierdut mare parte din mușchi și am câștigat 15 kilograme.

Cred că mă aflam în cea mai proastă formă fizică a mea, când după o săptămâna foarte stresantă și o sticlă de vin, m-am întins butonând telefonul. În scurt timp m-a luat o amețeala care a trecut abia după 30 de ore. Nu era de la băutură și am aflat că se numea vertij. După ce am plecat din spital am făcut mai multe investigații și trăgând linie am găsit mai multe afecțiuni. Tensiunea 20 cu 13, hipertensiv grad 3, steatoză hepatica grad 3, majoritatea analizelor în afară limitelor și colac peste pupăza mai aveam nevoie și de ochelari, fapt care asociat cu 10 ore pe zi de stat în fața calculatorului mi-a provocat și dureri de cap destul de mari. Problemele cu vederea le-am rezolvat repede. De atunci și până acum nu am mai știut ce-i aia durere de cap. Pentru vertij doctorii au găsit două posibile cauze: nervul optic inflamat sau un accident vascular tranzitoriu. Cea de-a două cauză era mai puțin probabilă, dar m-a speriat și m-a determinat să fac o schimbare. De atunci am început o alimentație corectă, iar sportul a câștigat un loc important în viața mea. Am început să merg și să înot și am dat jos primele 15 de kilograme în 6 lu­ni. În același timp am descoperit antrenamentele cu electrostimulare care m-au ajutat mai ales pentru durerile de spate.

La început e foarte ușor să scazi în greutate dacă nu consumi mai mult de 1800-2000 de calorii pe zi. Dacă ai cu 10% mai multe kg decât ar trebui atunci corpul tău va avea nevoie de 10% mai multe calorii pentru a se menține la aceeași masă. Împreună cu o alimentație corectă și cu detoxifiere elimini multe toxine și apa din țesuturi. Cu foarte puțin efort fizic musculatura începe să se dezvolte și te vei simți mult mai bine că înainte. În următoarele 18 luni mi-am pierdut puțin interesul în a da jos kilogramele în exces dar am început să fac cât mai multă mișcare. Am ajuns la 100 kg, cu o musculatură și rezistență destul de buna dar și cu o mare poftă de sport. Următorul pas a fost… o accidentare destul de serioasă la un meci de baschet care m-a adus la pat în următoarele 3 luni. Contrar așteptărilor, am reușit să dau jos încă 15 kilograme. Chiar dacă stai în pat, cu două gantere poți lucra toate grupele de mușchi. La aproape 3 ani de la vertij am ajuns să nu mai am probleme cu spatele și am reușit să “îndrept” coloana cu 5 cm. Rezultatul analizelor este perfect, am scăpat de steatoză hepatică. Doar stresul din perioada recuperării îmi ține tensiunea foarte puțin peste limita normală. Dacă inițial am renunțat la o serie de alimente acum doar sucurile sunt pe black list, alături de alcool pe care nici înainte nu îl prea agream.

Sala de fitness a devenit locul în care îmi petrec aproximativ 90 de minute în fiecare zi. De peste doi ani merg la Pure Fitness, mai ales că am de unde să aleg, pot merge și în Tomis Mall și în Vivo dar cel mai des aleg prima variantă pentru priveliștea superbă către portul Constanța. Sper că acest articol să motiveze cât mai multe persoane care să-și găsească fericirea printre altele și în sport.
0 0 vote
Article Rating
Share: